Bekapper hoefverzorging paard

Hoefverzorging

Het regelmatig bekappen of trimmen van de hoeven bij paarden, pony’s en andere hoefdieren is noodzakelijk. Zelfs als het dier vooral op verharde grond beweegt (wat niet aan te raden is) en de hoef dus sneller slijt is een bekapping nog steeds nodig. Dit geldt ook voor de kleintjes die als hobbydier gehouden worden en vaak vergeten worden wat hoefverzorging betreft. 

Voor het bekappen of trimmen van de hoeven kom ik ter plaatse bij u. De zool van de hoeven wordt gekuist en indien nodig bijgetrimt. Tijdens de behandeling worden de hoeven uitvoerig bestudeerd en kan er dus zeer vroeg ingegrepen worden bij opkomende hoefproblemen. Dit al dan niet in samenspraak met uw dierenarts. Er wordt ook gekeken naar de hang en de positie van uw paard, pony of veulen en gelet op een zo gelijkmatig mogelijk afslijten van de voeten om verkeerde posities bij het landen te voorkomen en zo grotere klachten te vermijden.

Het bekappen gebeurt vaak in een interval van 6 weken. Afhankelijk van het dier kan dit in overleg korter op elkaar volgen. Langer is af te raden. Er wordt ook een logboek bijgehouden van uw paard, pony of veulen om zo de evolutie van de voeten zorgvuldig bij te kunnen houden.

Kortom het bekappen van uw dier doe ik zeer zorgvuldig en met alle nodige aandacht die het verdient.

maak een afspraak